Skriv och tryck enter

Nu öppnar vi vingårdsrestaurang

– Prisbelönta kockar tar sig an nyplockade grönsaker från gården

I år är det dags för oss att ta vingårdsupplevelsen till ännu en nivå med en restaurang som tar hantverket på vinfälten och i vinkällaren in i köket. Två prisbelönta, unga kockar från Sverige och en erfaren kock från Toscana står för kreativiteten på tallriken.

En god måltid är ett utmärkt sätt att förhöja smakupplevelsen av ett gott vin. Därför öppnar vi nu en restaurang på gården. 

– Att öppna restaurang är ett stort steg för oss men samtidigt helt naturligt. Man kan säga att det noggranna hantverk som har kommit att känneteckna våra viner nu följer oss in i köket, menar Sofia Ruhne från Terreno. 

Färska grönsaker från vårt trädgårdsland står i fokus och det som inte kan hittas här på den egna gården kommer från grannarna i området. Menyn varierar efter säsong och beroende på vad jorden har att erbjuda.

– Vi kommer att servera traditionella toskanska rätter i modern skandinavisk tappning. Till vår hjälp i köket har vi ett starkt team av tre kockar, berättar Sofia Ruhne. ​

Amanda Lydal, Fabian Olli Johansson, Francesco Galli är tre kockar som tillsammans besitter erfarenhet, ungdomlig nyfikenhet och dessutom har flertalet priser i bagaget. 

Amanda har flertalet prestigefulla uppdrag bakom sig och kommer senast från Restaurang Volt i Stockholm. Fabian vann nyligen tävlingen Årets unga kock, 2015 segrade han i Årets unga ekokock och på senaste Restauranggalan fick han utmärkelsen Årets framtidslöfte. Francesco har jobbat i den italienska restaurangvärlden i hela sitt liv med början i den egna familjens restaurang strax utanför Florens. Hans kunskap om det toskanska köket är både djup och passionerad.

– Jag har längtat efter att kunna servera mat som håller samma nivå som våra viner och ser verkligen fram emot en fin säsong tillsammans med alla våra gäster och fantastiskt duktiga människor på gården, säger Sofia Ruhne. ​

Hon berättar att matupplevelsen på The Winery Hotel i Stockholm, som familjen Ruhne driver tillsammans med familjen Söder, har varit en källa till stor inspiration.​

– Den gastronomiska upplevelse vi lyckats skapa på The Winery Hotel har drivit oss framåt i tanken om en egen restaurang här på gården. Det ska bli spännande att nu få applicera vår ekologiska filosofi på ett nytt sätt. 

Amanda Lydahl

Amanda går från Volt till vingård

Nu går Amanda Lydahl från sitt senaste jobb på Restaurang Volt i Stockholm till att öppna restaurang på vingården Terreno.

Läs vidare
Fabian Olli Johansson

Årets unga kock till Terreno

Han tog nyligen hem segern i Årets unga kock men i sommar flyttar han till Toscana och öppnar restaurang på vingården Terreno.

Läs vidare
Francesco Galli på Terrenos restaurang

Han vurmar för det attraktiva Toscana på tallriken

Han har jobbat med mat i hela sitt liv och brinner för fina upplägg, kvalitet och det äkta toskanska köket.

Läs vidare
Kullar i Toscana

Semester i vinparadiset – 5 tips för ditt besök

Att möta våren i Toscana är det många som drömmer om, men hur gör man för att semestern ska överträffa drömmen?

Läs vidare