Ett fylligt och balanserat vin med smak av toskansk sol och värme. Vår Rosato di Toscana är gjort på druvorna Sangiovese och Merlot vilket ger en doft av röda bär och örter, smak av mogna körsbär och en fin citruston. Vinet är torrt med bra längd och en behaglig syra. Det fungerar fint både som apertivo och som matvin. Och självklart är det ekologiskt!

Druvsorten Sangiovese lämpar sig väldigt bra till att göra rosévin av god kvalitet. Det har en läskande bärighet och oemotståndlig fräschör.
– Sofia Ruhne
Hur föddes idén till Rosato di Toscana?
Man tänker ofta att rosévin är ett nytt påfund men det stämmer inte riktigt. I Chianti Classico har vinodlare gjort rosévin länge. Ofta användes de druvor som inte nått sin fulla mognadsgrad och därför inte passade för de röda vinerna. Vi är idag väldigt noga med att välja rätt druvor till vårt rosévin så att det når den kvalitet vi eftersträvar.
Vilket typ av vin är det?
Det är ett rosévin framställt av druvsorten Sangiovese som lämpar sig väldigt bra för att göra rosévin av god kvalitet. Det har en läskande bärighet och oemotståndlig fräschör.
Hur avnjuts det bäst?
Det här är ett sommarvin att sippa på under solen i trevligt sällskap. Sangiovesedruvan ger det en elegant karaktär som även gör det till ett gott vin till sommarmaten.
Vad passar det till?
Vi serverar Rosato till det mesta under sommaren. Det är ett utmärkt buffévin då det är väldigt allsidigt. Testa till den toscanska brödsalladen Panzanella eller en fräsch sommarsallad med mozzarella, tomat och basilika.