Skriv och tryck enter

Terrenos Drop-in

Följ med på en tur i vinets värld, från jord till bord. Vi börjar i vinfältet, fortsätter ner i produktionskällaren för att sedan gå ned bland ekfaten i lagringskällaren. Turen avslutas med en provsmakning av våra viner. Det är en upplevelse att följa druvans resa från stock via skörd till fat och slutligen buteljering på flaska.

Drop-in-turer

Nya datum för vårens turer kommer inom kort.

En guidad tur kombineras med fördel med ett besök i vår vingårdsrestaurang. ​

Varmt välkomna! 

Promenad i Terrenos vinlund
Vinprovning rött vin

Djupdykning i Chianti Classico

Om ni är en grupp på minst 7 personer kan ni boka en djupdykning i Chianti Classico – ett vindistrikt där några av världens bästa viner framställs. Lär er mer om historien, vinmakeriet och områdets terroir under en provning som djupdyker i Chianti Classico. Vi börjar i vinfältet, fortsätter ner i produktionskällaren för att sedan gå ned bland ekfaten i lagringskällaren. Turen avslutas med en provsmakning av fyra viner, gårdens olivolja och utvalda charkuterier i villans privata vinkällare. Observera att den här provningen endast går att boka för grupper om minst 7 och max 14 personer.

Läs vidare
Bröd med olivolja

Olivoljeprovning Extra Vergine

Om ni är en grupp på minst 7 personer kan ni boka en provning av olivolja. Olivolja från Toscana är känd för att vara grön, smakrik, pepprig och väldigt god. Kom och lär dig allt om hur vi gör vårt prisbelönta gröna guld och vad Extra Vergine egentligen betyder. Följ med ut i olivlunden och lyssna till berättelsen om olivträdets år. Vi avslutar sedan med att provsmaka olivoljan tillsammans med goda tillbehör. Anordnas för grupper om minst 7 och max 14 personer.

Läs vidare

Pastakurs Annalisa

Om ni är en grupp på minst 7 personer kan ni tillsammans med Annalisa lära er konsten att göra äkta italiensk pasta. Aktiviteten passar alla som älskar pasta i alla dess former. Tillsammans gör ni en pastasås med grönsaker från vårt grönsaksland. Pastan tillverkas på förmiddagen för att sedan ätas tillsammans till lunch på vår terrass. Anordnas för grupper om minst 7 och max 14 personer.

Läs vidare
Vinflaskor uppställda för vinprovning

Ekologiskt vin – allt du behöver veta

Om ni är en grupp på minst 7 personer kan ni boka en tur i det ekologiska vinets värld, från jord till bord. Vi besöker vinfältet, produktionskällaren och går ned bland ekfaten i lagringskällaren. Turen avslutas med en provsmakning av två viner. Ni får här en djupdykning i vad det innebär att göra vin i symbios med naturen. Observera att turen endast går att boka för grupper på minst 7 och max 14 personer.

Läs vidare