Skriv och tryck enter

Kryddoftande promenad till Greve

Ta en vacker promenad genom skogen till vår närmsta by, Greve in Chianti. Njut av vidsträckta vyer, kullar, cypresser och doften av färska örter. Ni passerar dalens äldsta och största slott, anrika Uzzano. Ät lunch på torget i byn för att sedan promenera via slottet Calcinaia hem till Terreno. Vi har märkt ut promenaden och den passar hela familjen.

Vinprovning rött vin

Djupdykning i Chianti Classico

Om ni är en grupp på minst 7 personer kan ni boka en djupdykning i Chianti Classico – ett vindistrikt där några av världens bästa viner framställs. Lär er mer om historien, vinmakeriet och områdets terroir under en provning som djupdyker i Chianti Classico. Vi börjar i vinfältet, fortsätter ner i produktionskällaren för att sedan gå ned bland ekfaten i lagringskällaren. Turen avslutas med en provsmakning av fyra viner, gårdens olivolja och utvalda charkuterier i villans privata vinkällare. Observera att den här provningen endast går att boka för grupper om minst 7 och max 14 personer.

Läs vidare
Bröd med olivolja

Olivoljeprovning Extra Vergine

Om ni är en grupp på minst 7 personer kan ni boka en provning av olivolja. Olivolja från Toscana är känd för att vara grön, smakrik, pepprig och väldigt god. Kom och lär dig allt om hur vi gör vårt prisbelönta gröna guld och vad Extra Vergine egentligen betyder. Följ med ut i olivlunden och lyssna till berättelsen om olivträdets år. Vi avslutar sedan med att provsmaka olivoljan tillsammans med goda tillbehör. Anordnas för grupper om minst 7 och max 14 personer.

Läs vidare

Pastakurs Annalisa

Om ni är en grupp på minst 7 personer kan ni tillsammans med Annalisa lära er konsten att göra äkta italiensk pasta. Aktiviteten passar alla som älskar pasta i alla dess former. Tillsammans gör ni en pastasås med grönsaker från vårt grönsaksland. Pastan tillverkas på förmiddagen för att sedan ätas tillsammans till lunch på vår terrass. Anordnas för grupper om minst 7 och max 14 personer.

Läs vidare
Picknick lunch med sallad bröd charkuterier och vin

Picknick Lignanello

Hämta upp en picknickkorg fylld med säsongsanpassade godsaker i vår restaurang. Med korgen får ni en karta upp till gårdens äldsta hus, Lignanello. Där sätter ni er på muren med en svindlande utsikt över kullar, olivlundar och vinfält samtidigt som ni njuter av godsakerna i korgen. En flaska vin ingår. Promenaden tar cirka 30 minuter och är stundtals brant. Korgen återlämnas sedan i restaurangen.

Läs vidare