Skriv och tryck enter

Årets unga kock till Terreno

Fabian Olli Johansson blir en av tre kockar på den nya vingårdsrestaurangen

Han tog nyligen hem segern i Årets unga kock och arbetar till vardags på Restaurang Rot på Gotland men i sommar flyttar han till Toscana och öppnar upp en helt ny restaurang på vingården Terreno.

”En kreativ meny med en elegant, smakrik förrätt och en årstidsanpassad rustik huvudrätt. Desserten innehöll alla genomtänkta komponenter som varmt-kallt, sött-syrligt och mjukt-krispigt till fulländning. Den tävlande har utnyttjat tiden väl och med bra hantverk skapat en magisk meny.”

Så löd juryns motivering när Fabian Olli Johansson tog hem vinsten i tävlingen Årets unga kock tidigare i år. Fabian är en meriterad tävlingskock. Förra året kom han trea i samma tävling, 2015 tog han hem vinsten i Årets unga ekokock och på senaste R&S Restauranggalan i oktober 2018 fick han utmärkelsen Årets framtidslöfte.​

– Vi ser så mycket fram emot att jobba tillsammans med Fabian här på vingården. Att han är en duktig kock vet vi sedan länge och gratulerar honom än en gång till en fantastisk insats i tävlingen Årets unga kock, säger Sofia Ruhne, VD på Terreno. ​

Det rustika toskanska köket är en stor inspirationskälla till maten på den nya restaurangen, men med två unga svenska kockar i köket kan en även förvänta sig en tvist av skandinavisk elegans.  ​

Förutom Fabian är det Francesco Galli, en välkänd kock från området Greve där gården är belägen, samt Amanda från restaurang Volt i Stockholm som ligger bakom mathantverket på gårdens nya restaurang.​

– Man kan säga att vi nu tar in hantverket från vinkällaren till köket. Det har länge varit en dröm att kunna servera högkvalitativ mat till våra hantverksviner här på plats, menar Sofia Ruhne. ​

Om Årets unga kock: 

Tävlingen Årets unga kock är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Segraren går vidare till världsfinalen i Calgary, Kanada, i september i år där ett 20-tal kockar från hela världen blir hans medtävlare.

Amanda Lydahl

Amanda går från Volt till vingård

Nu går Amanda Lydahl från sitt senaste jobb på Restaurang Volt i Stockholm till att öppna restaurang på vingården Terreno.

Läs vidare
Francesco Galli på Terrenos restaurang

Han vurmar för det attraktiva Toscana på tallriken

Han har jobbat med mat i hela sitt liv och brinner för fina upplägg, kvalitet och det äkta toskanska köket.

Läs vidare

Nu öppnar vi vingårdsrestaurang

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin cursus, mauris semper pretium consectetur, nulla quam eleifend diam, sed dictum enim libero nec nisi. Nam enim nisl, euismod eu porttitor non, tristique et tortor. Etiam vitae sollicitudin ex, vitae dapibus neque.

Läs vidare
Kullar i Toscana

Semester i vinparadiset – 5 tips för ditt besök

Att möta våren i Toscana är det många som drömmer om, men hur gör man för att semestern ska överträffa drömmen?

Läs vidare